Förnya ditt golv utan att lägga nytt

Är du trött på ditt slitna golv? Det behöver du inte vara. Du behöver inte heller göra något stort som att byta ut hela golvet. En golvslipning ger ditt golv en känsla av nytt och fräscht.

Precis som andra saker i hemmet bör man även ta hand om sitt golv. Behöver du något nytt byter du enkelt ut det. Det kanske inte är lika enkelt att byta ett golv. Det är ett helt projekt att göra det. Istället kan man göra en golvslipning. Med en golvslipning slipar man bort alla repor och sprickor. Efter det behandlar man golvet med en efterbehandling för att skydda det mot väta och smuts. Man kan även pensla på en önskvärd träfärg för golv. Det gör att ditt golv känns som nytt igen.

Är det en kostsam process?

Det behöver inte vara jättedyrt att genomföra en golvslipning. Det beror lite på hur stor ytan är, då företagen i regel tar betalt per kvadratmeter. Trots detta finns det många anledningar till att välja att leja bort arbetet. När du anlitar ett proffs vet du att det blir bra gjort. De lämnar dessutom oftast en garanti på sitt arbete. Dessutom har du rätt till ROT-avdraget. Det är ett avdrag på 30% upp till 50 000 kr som skatteverket betalar ut. Detta gäller endast om du använder dig av ett företag som betalar F-skatt. Det går att sköta golvslipningen själv, men man ska handskas med en större maskin och man måste veta hur djupt man ska slipa.

19 Nov 2020

Välkommen

Här kommer du att kunna läsa intressanta artiklar om allt från takläggning till badrumsrenovering.

Skribenterna i bloggen har alla lång erfarenhet av byggbranschen och brinner för att förklara hur man kan genomföra till synes komplicerade arbeten på bästa vis.

Vår föhoppning är att du kommer spara både tid och pengar genom att läsa vår blogg. Mycket nöje (och nytta)!