För en fantastisk trädgårdsgång

Stenentreprenad - det är ett begrepp som inte hörs alltför ofta. Vilket är ganska märkligt med tanke på att det handlar om golv, fasader, markarbeten och trädgårdsanläggningar.

Agneta hade äntligen övertalat sin man att de skulle anlägga en vacker trädgård istället för den stora gräsmattan som ingen längre använde. Han hade varit emot idén och sagt att gräsmattan var bra om barnen ville spela fotboll. Men han visste lika väl som hon att barnen var vuxna nu och att barnbarnen skulle klara sig med en tredjedel av gräsmattan.

Så plötsligt ändrade han sig och deklarerade, som om det var hans idé, att de skulle skapa en vacker trädgårdsanläggning. Hon visste bättre än att argumentera. Hon fick trots allt precis vad hon ville, och alla vänner och bekanta visste att det var hennes dröm. De anlitade en landskapsarkitekt som i sin tur ordnade med en stenentreprenad.

Stenentreprenad - en skapare av magi

Tillsammans med ett helt team av experter började en vision ta form. Buskar och sköra blommor skulle växla av varandra. Hon ville inte ha prydliga rabatter utan en mer vild och naturlig känsla. En damm skulle också skapas, tillsammans med en gång av sten. Det var här stenentreprenaden kom in i bilden.

De var hemma under projektets början och reste sedan bort för att ge de inhyrda experterna möjlighet att arbeta ostört. De skulle hålla kontakt via mobiltelefonen om det uppstod några frågor. Efter några dagar på ett lyxigt spahotell återvände de hem. Trädgården hade förvandlats helt och hållet. Att den vackra trädgårdsanläggningen var deras egen kunde de knappt tro.

13 Jul 2023

Välkommen

Här kommer du att kunna läsa intressanta artiklar om allt från takläggning till badrumsrenovering.

Skribenterna i bloggen har alla lång erfarenhet av byggbranschen och brinner för att förklara hur man kan genomföra till synes komplicerade arbeten på bästa vis.

Vår föhoppning är att du kommer spara både tid och pengar genom att läsa vår blogg. Mycket nöje (och nytta)!