Ett kvalitetsgolv med oslagbar stil

Fiskbensparkett är en klassiker inom såväl äldre som modern svensk inredning. Golvet är mycket vackert att se på, men även ett ypperligt val ur kvalitets- och hållbarhetssynpunkt.

För många inredningsintresserade är fiskbensparketten något av det finaste som finns. Om du också drömt om att flytta in i en gammal lägenhet med imponerande takhöjd, stora fönster, och trägolv som knakar trivsamt för varje steg, så vet du vad vi talar om. En fiskbensparkett bidrar till att sätta den där klassiska patinan i äldre hem, tillsammans med kakelugnen, mässingsbeslag och stuckaturer, som andas 1800-tal och som romantiskt lagda hemmafixare fortfarande hungrar efter idag. Misströsta dock inte om du i din jakt på boende inte lyckats lägga vantarna på ett klassiskt inrett hus eller lägenhet, det går nämligen att lägga fiskbensparkett även i moderna hem. Möjligen knakar den inte på samma sätt som dess äldre släktingar, men icke desto mindre skapar den en hemtrevlig miljö i odödlig stil.

De rejäla stavarna garanterar ett långt liv

Som om fiskbensparkettens utseende inte vore nog, så är den här typen av golv dessutom ett utmärkt val vad gäller kvalitet och hållbarhet. En klassisk fiskbensparkett byggs nämligen upp av kraftiga stavar som är cirka 16 millimeter tjocka, som tillsammans bildar ett mycket stabilt och slitstarkt golv. Det passar därmed både i stillsamma hem och hos till exempel barnfamiljer, där underlaget oundvikligen blir utsatt för viss prövning. Visst innebär det en stor investering att lägga ett nytt golv, men om du sköter fiskbensparketten på rätt sätt behöver du troligtvis aldrig göra om jobbet. När du väljer fiskbensparkett kan du känna dig trygg i att du gjort ett bra ekonomiskt val, och se fram emot en hel livstid tillsammans med ditt nya golv.

Anlita en sakkunnig för bästa resultat

Fiskbensparkett skulle kunna ses som en konstform, och att lägga fiskbensparkett är definitivt ett hantverk. Det krävs god kunskap och erfarenhet för att resultatet ska bli bra. Eftersom stavarna läggs på plats som ett pussel är det av yttersta vikt att beståndsdelarna har exakt rätt dimensioner, och att de inte har några defekter, eftersom det påverkar golvets slutgiltiga mönster. Fiskbensparkettens charm ligger just i dess vackra mönster, och därför riskerar ett bristfälligt utförande att helt omintetgöra den sinnebild som startade projektet. Tänk därför igenom beslutet noggrant på förhand innan du bestämmer dig för att lägga en fiskbensparkett själv. Som tur är finns det experter där ute som kan garantera dig ett proffsigt och snyggt resultat. Är du intresserad i att lägga fiskbensparkett så tipsar vi att läsa mer på denna hemsida: https://www.läggafiskbensparkett.se

31 Jul 2020

Välkommen

Här kommer du att kunna läsa intressanta artiklar om allt från takläggning till badrumsrenovering.

Skribenterna i bloggen har alla lång erfarenhet av byggbranschen och brinner för att förklara hur man kan genomföra till synes komplicerade arbeten på bästa vis.

Vår föhoppning är att du kommer spara både tid och pengar genom att läsa vår blogg. Mycket nöje (och nytta)!