EPDM Gummi används inom flera olika områden

EPDM gummi är ett åldersbeständigt, vädertåligt och slitstarkt material som dessutom visat sig klara av allt från kemikalier till ozon och syre. Allt detta har gjort att EPDM gummi idag används inom flera olika områden och där man ser att allt från packningar vidare till golv och takbeläggningar utgörs av EPDM.

Det handlar om ett material med extremt stor spännvidd och vars flexibilitet gör att det passar för nästan allt. Det enda man egentligen kan peka på som lite av kryptonit handlar om bensin och annat petroleum: där slits EPDM ut och i exempelvis en verkstad så bör man, baserat på detta, välja en annan lösning. Där behöver man emellertid inte välja bort gummi - man kan istället välja gummi med silikon som bas.

EPDM fungerar perfekt för tak

Ett område där EPDM visat sig ha perfekta egenskaper handlar om tak i allmänhet och som tätskikt i synnerhet. Det senare har skapat en helt ny marknad som hör ihop med den tid vi lever i. Idag ligger klimathotet över oss och vi måste börja ställa om i syfte att de facto rädda vår planet, de växter och djur som finns omkring oss.

Därför ser man också en stor nyfikenhet kring gröna tak och man ser även att fler fastighetsägare och villaägare redan tagit steget till att bidra med mer grönska i våra städer. Detta ger ett rikare djurliv samtidigt som grönskan också binder upp avgaser. Utöver detta så dämpar gröna tak även bort buller och oljud - något som till stor del kan tillskrivas EPDM. Den stora förtjänsten med detta gummi är emellertid att det effektivt stänger ute fukt och väta. Just detta har tidigare varit det stora bekymret med gröna tak och med det faktum att växter drar till sig mycket fukt.

Det underliggande materialet har förr eller senare tagit stryk och genom detta har också husets konstruktion drabbats negativt. Med EPDM gummi så har man ett material som står pall och som klarar av alla tänkbara väder. Från den kallaste av vinterdagar till den hetaste sommardagen - år ut och år in. Det är en ytterst lyckad kombination och är du intresserad av ett grönt tak så är första steget att se över vilka leverantörer av EPDM Gummi som finns.

29 Jul 2022

Välkommen

Här kommer du att kunna läsa intressanta artiklar om allt från takläggning till badrumsrenovering.

Skribenterna i bloggen har alla lång erfarenhet av byggbranschen och brinner för att förklara hur man kan genomföra till synes komplicerade arbeten på bästa vis.

Vår föhoppning är att du kommer spara både tid och pengar genom att läsa vår blogg. Mycket nöje (och nytta)!