En synbar utmaning

När man färdas längs de svenska vägarna är det inte ovanligt att stöta på förfallna trähus som tydligt förlorat kampen mot tidens tand. Dessa hus har lämnats att förfalla till den grad att de nu kräver totalrivning. Taket har kollapsat, och att vistas i dessa byggnader utgör en fara i sig.

Det är en lättförsvarad inställning att hemmablindheten snabbt kan ta över. Trots att man är fullt medveten om att något måste göras skjuts underhållet upp på framtiden. Det är ingen överraskning att det blir så; lönen rullar in, och efter att alla räkningar är betalda kvarstår knappt något i plånboken. Hur ska man kunna ta itu med omfattande renoveringar under sådana omständigheter? Många tror att ytterligare en säsong inte kan skada. Tyvärr inser man inte att det är för sent tills det faktiskt är det. När det kommer till taket kan man inte längre göra kompromisser, eftersom det kan utgöra en allvarlig hälsorisk om det inte är i gott skick. Ett läckande tak kan leda till fukt längs väggarna och mögelskador, vilket i sin tur leder till ännu större kostnader.

En minskat kostnadsalternativ

Självklart är det klokt att vara ekonomisk och försöka minimera kostnaderna så mycket som möjligt. Ett utmärkt sätt att göra detta är att dra nytta av rot-avdraget, som faktiskt kan minska dina kostnader betydligt. Normalt kostar tjänster från en takläggare mellan 500 och 600 kronor per timme. Med rot-avdraget kommer du att få en skatteavdrag på cirka 30% av kostnaden, upp till en gräns på 50 000 kronor. Om du äger och bor i huset tillsammans med någon annan kan ni båda ansöka om detta avdrag. Det är klokt att kontakta en erfaren takläggare i Norrtälje för att få en offert för arbetet. Se till att offerten inkluderar beräkningen av rot-avdraget, så att du får en klar översikt över kostnaderna. Tänk på detta som en investering i din bostad. Ett nytt tak har en lång livslängd, och efter att det har bytts kommer du inte behöva oroa dig för det på många år framöver.

22 Dec 2023

Välkommen

Här kommer du att kunna läsa intressanta artiklar om allt från takläggning till badrumsrenovering.

Skribenterna i bloggen har alla lång erfarenhet av byggbranschen och brinner för att förklara hur man kan genomföra till synes komplicerade arbeten på bästa vis.

Vår föhoppning är att du kommer spara både tid och pengar genom att läsa vår blogg. Mycket nöje (och nytta)!