En extra yta att göra något med

När man har en yta som inte används till något mer än som skydd till huset så kan man välja att hitta på något roligt med den. Här kommer lite tips på vad man kan göra med sitt tak och takbeläggning.

Som takläggare i Haninge är man oftast van vid att lägga ungefär samma slags tak dag ut och dag in. De vanligaste taken är brutet tak, mansardtak eller pulpettak. Och de vanligaste takbeklädnaderna är plåt, papp och tegel. Men så finns det ibland tillfällen när man får vara med om något lite roligare och annorlunda som förgyller arbetsdagen. Det är lätt att man inte tänker på alla roliga saker som man kan använda sina tak till. Men det finns massor om man väl börjar leta och fundera. Och har man dessutom ett hus som ligger i närheten av en sjö eller ett hav så kan det bli ett rejält uppsving både i boendekvaliteten och värderingen av huset.

Öka boendeytan på ett klurigt sätt

Om man är lite klurig så kan man öka sin boendeyta genom att använda sitt tak. Det går antingen att öppna upp och göra en balkong på taket. Eller så kan man göra en takterrass. Och den takterrassen kan man antingen använda som umgängesyta eller till odling. Det kan vara hur mysigt som helst att kliva rakt ut på takterrassen på morgonen. Göra ett pass med yoga och sedan plocka några solmogna jordgubbar eller nektariner till frukosten. Om det är något man kan tänka sig så är det bara att prata med sin snickare och takläggare så kan det gå att ordna.

Hur man sänker boendekostnaden

Ett annat smart sätt att använda sitt tak är att skapa sin egen eltillverkning. Det vanliga är att man sätter upp solceller på taket. Och fast det är något som kan sticka ut ganska mycket så kan man lägga ett tak som gör att solcellerna smälter in rätt bra. Det finns även en annan möjlighet och det är att sätta upp en vindmölla på taket. En variant som finns på marknaden men som ännu är ganska ovanlig. Men om det är något man kan tänka sig så finns det flera märken att välja bland. Vid montaget är det viktigt att man tar hjälp av säljaren ihop med eventuellt en takläggare och en snickare. En ganska dyr investering men intjänad på bara några år.

8 Oct 2020

Välkommen

Här kommer du att kunna läsa intressanta artiklar om allt från takläggning till badrumsrenovering.

Skribenterna i bloggen har alla lång erfarenhet av byggbranschen och brinner för att förklara hur man kan genomföra till synes komplicerade arbeten på bästa vis.

Vår föhoppning är att du kommer spara både tid och pengar genom att läsa vår blogg. Mycket nöje (och nytta)!