En badrumsrenovering kräver sin hantverkare

Badrummet är det rum som hemmafixaren bör hålla sig borta från. Tätskikt och golvbrunn måste bli bra. Därför är det viktigt att man anlitar kompetenta och certifierade hantverkare.

En lyckad badrumsrenovering kräver både bra planering och rätt hantverkare. Ett dåligt tätskikt eller en felaktigt installerad golvbrunn leder inte sällan till kostsamma fuktskador och att man på nytt måste renovera badrummet. Har man heller inte använt sig av våtrumscertifierade hantverkare gäller inte hemförsäkringen. Det är alltså mycket att tänka på inför en badrumsrenovering. Men det finns byggföretag som enbart jobbar med badrum och som dessutom kan hjälpa till med alla moment från planering och design till att bygga och installera. Men det är ändå bra att först fundera över hur man vill att badrummet ska se ut. Vilken stil man vill ha och vad man vill ska finnas där.

Sätt en budget och gör en önskelista

När man planerar ett badrum är det viktigt att även sätta en budget. Kakel och inredning finns i alla möjliga prisklasser och ser man inte upp springer kostnaderna lätt iväg. Det är inte så ofta man renoverar ett badrum så det är viktigt att planeringen blir rätt och att det blir som man vill ha det. Gör därför en önskelista utefter storleken på badrummet. Ska det finnas dusch eller badkar eller kanske både och? Vill man även få in en tvättmaskin och kanske någon smart förvaring? Ta med önskelistan till en badrumsspecialist som gärna även har visningsrum. Att leta inspiration på nätet och i inredningstidningar är bra men man bör även titta i en butik. Där kan man både se och känna på olika kakelplattor och jämföra om olika material ser bra ihop. Ibland ser också det man har sett på bild annorlunda ut i verkligheten.

Begär in offerter från några olika badrumsspecialister

En badrumsspecialist vet hur man gör ett praktiskt och funktionellt badrum, men även hur man gör det där lilla extra som lyxar till det så att det även blir ett rum för avkoppling. Små saker som att även installera dimmer på lampor och att lägga in golvvärme kan betyda mycket och kostar idag inte så mycket. Men det kan vara bra att först vända sig till ett par olika badrumsspecialister och begära in offerter innan man bestämmer sig för vem man vill anlita. Att även titta på referensobjekt ger en fingervisning om hur deras designers och hantverkare arbetar. Läs mer om badrumsrenovering på denna sida: https://www.renoverabadrumstockholm.nu/

21 Aug 2020

Välkommen

Här kommer du att kunna läsa intressanta artiklar om allt från takläggning till badrumsrenovering.

Skribenterna i bloggen har alla lång erfarenhet av byggbranschen och brinner för att förklara hur man kan genomföra till synes komplicerade arbeten på bästa vis.

Vår föhoppning är att du kommer spara både tid och pengar genom att läsa vår blogg. Mycket nöje (och nytta)!