Dolda fel i hus kan ställa till det

Något som oroar många är dolda fel i det nya huset. Då kan det vara skönt att veta att dessa kan anmälas och innebära ersättning i flera år efter köp.

Fasan är att efter ett husköp inse att något inte är som det ska. En vattenläcka som kan ge stora problem om den får gå osedd. Eller elfel som riskerar att bränder uppstår. Det var iallafall något som oroade Magdalena när hon och Erik köpte sitt hus. Hur kunde man vara säker på att allt var i sin ordning?

En husbesiktning hade gjorts och den hade inte gett något. Allt verkade vara helt i sin ordning. Men var det tillräckligt? Kunde de vara säkra på att det var ett bra hus de köpt? Magdalena hade lästa att husbesiktningen bara var okulär vilket innebar att den som gjorde besiktningen bara tittade.

Dolda fel kanske finns i hus

De köpte huset trots oron och bestämde sig senare för att göra en annan besiktning där man letade fuktskador, elfel och annat. Fanns det dolda fel i deras hus skulle de hitta dem innan det var för sent. En besiktningsman kom och besiktade allt från husgrund till taknock. Testade för fukt med mera.

Efteråt fick de veta att huset var i mycket bra skick. Skulle det om något år dyka upp en skada skulle de kontrollera den. Fanns fog för att det var ett dolt fel skulle de kontakta den förre ägaren med ett brev för att få klarhet i saken. Har denne haft kunskap om felet kunde den förra ägaren få betala för renovering. För att lära sig mer om dolda fel så kan man besöka www.doldafelhus.se.

17 Feb 2023

Välkommen

Här kommer du att kunna läsa intressanta artiklar om allt från takläggning till badrumsrenovering.

Skribenterna i bloggen har alla lång erfarenhet av byggbranschen och brinner för att förklara hur man kan genomföra till synes komplicerade arbeten på bästa vis.

Vår föhoppning är att du kommer spara både tid och pengar genom att läsa vår blogg. Mycket nöje (och nytta)!