Ditt tak är husets främsta tillgång

Har du inte ett bra tak har du inte heller ett bra hus. Ett trasigt tak med påväxt ger ett tråkigt intryck och påverkar inomhusklimatet. Det kostar på elnotan och drar ner husets marknadsvärde.

Få delar av ditt hus är lika synliga som taket. Man tänker kanske inte på materialet eller lutningen eller om du har tillräcklig säkerhetsutrustning. Taket bara finns där men omedvetet noterar ögat skicket - och ett slitet tak med gammal mossa är inte det intryck man vill ge en besökare.

Sedan är ändå den viktigaste delen klar. Vad ditt taks skick gör för ditt inomhusklimat och din uppvärmning och ventilation. Trasiga takpannor eller papp kan ge fukt- eller vattenskador som i sin tur leder till mögelangrepp och annat trist. I slutändan är ett välskött tak i gott skick viktigt för både hälsan och för plånboken.

Hur vet man om taket är friskt och mår bra?

Plånboken kan faktiskt vara en viktig indikation på takets kondition. Om elräkningarna börjar öka kan det vara ett tecken på att de inre delarna av taket inte fungerar klanderfritt. I en bostad där det råder rätt balans mellan luftväxling och uppvärmning blir kostnader för energi lägre. Om du märkt att räkningarna skenar kan det vara läge att kontakta en takfirma.

Andra fel kan vara mer synliga, som tjockt med mossa på taket eller trasiga och saknade takpannor. Detta leder ofelbart till fuktinsläpp i längden och behöver åtgärdas. En bra takfirma kan hjälpa dig att göra en undersökning och hjälpa dig med takproblemen. Läs mer om takläggare på denna webbsida: https://www.takläggaresollentuna.nu

3 Jan 2021

Välkommen

Här kommer du att kunna läsa intressanta artiklar om allt från takläggning till badrumsrenovering.

Skribenterna i bloggen har alla lång erfarenhet av byggbranschen och brinner för att förklara hur man kan genomföra till synes komplicerade arbeten på bästa vis.

Vår föhoppning är att du kommer spara både tid och pengar genom att läsa vår blogg. Mycket nöje (och nytta)!