Det innebär en golvslipning

Bestämmer du dig för att slipa om dina golv istället för att riva ut och lägga nya golv, gör du både dig själv och miljön en tjänst. Det tar mycket mer av jordens resurser att tillverka nya golv, än vad det kräver för att slipa om ett befintligt. Det säger sig självt, så pass att vi inte går in på det. Så är det. Det är en mycket större påverkan på klimatet att våra industrier ska ta fram trämaterial, sätta ihop den parkett, tiljor och klick-golv eller laminat, eller vilket slags golv vi nu väljer att lägga. En golvslipning kräver endast energi för själva golvslipningsmaskinen. Resten går på slipades egen energi.

Furu

Detta är ett mjukt träslag på golv och är oftast lagt i breda tiljor (breda plankor). Det blir bara fint av att slipas då och då. Det kan du (nästan) slipa hur många gånger som helst. Efteråt är det snyggt om man lackar om det. Särskilt om det är i köket man har lagt ett furu-golv som kan utsättas för mycket spill.

Ek

Ek är det vanligaste träslaget som man lägger i parkett. De flesta vardagsrum är lagda i ekparkett. Det är ett hårt, segt och mörkt träslag som är oerhört slitstarkt och som mycket väl lämpar sig för en golvslipning.

Ask

Ask är ett liksom furu ett ljust träslag och är segt, och hårt med en vacker struktur som passar mycket väl att slipas och behandlas till exempel med pigmenterad hårdvaxolja. 

Anlita alltid en professionell golvslipare i Göteborg

Fråga en professionell golvslipare om vad som passar bäst för dina trägolv hemma. Man behöver alltid behandla ett nyslipat golv. Om en golvslipare inte nämner efterbehandling alls, bör du inte anlita en sådan. För en seriös golvslipare ska det ingå och vara en självklarhet. Att slipa utan att bry sig om en efterbehandling visar på en nonchalant hållning och ingen som man ska anlita, anser vi. Anlita alltid en professionell golvslipare för golvslipning i Göteborg. Då är det viktigt med både utbildning och certifiering. Att företaget gär arbetet noggrannt och är seriöst. Här måste man gå på referenser. Erbjuder de sig att göra ett hembesök kostnadsfritt för att kkunna ge en så exakt offert som möjligt är det ett seriöst företag som man lugnt kan anlita och lita på att man blir nöjd. Och har de en nöjd-kund-garanti visar det på att de sannolikt inte kommer att nöja sig förrän arbetet är så bra som man har kommit överens om. Läs mer om ett företag som utför golvslipning i Göteborg på: http://www.golvslipninggöteborg.com.

28 Jun 2018

Välkommen

Här kommer du att kunna läsa intressanta artiklar om allt från takläggning till badrumsrenovering.

Skribenterna i bloggen har alla lång erfarenhet av byggbranschen och brinner för att förklara hur man kan genomföra till synes komplicerade arbeten på bästa vis.

Vår föhoppning är att du kommer spara både tid och pengar genom att läsa vår blogg. Mycket nöje (och nytta)!