Därför är betonghåltagning särskild svårt i Stockholm

Stockholm är en svår plats för betong. Om du ska göra betonghåltagning i Stockholm kräver det därför att du tar hänsyn till stadens olika omständigheter.

Att göra hål i betong är inte att rekommendera om du inte har rätt kunskap och utrustning. Det kan vara farligt att börja borra i betong, speciellt om den är av äldre modell. I Stockholm finns det dessutom några särskilda förutsättningar som du bör vara medveten om. Betonghåltagning i Stockholm kräver sin kompetens.

Betong har en ganska lång livslängd på ungefär hundra år. Men det gäller bara under optimala omständigheter – väder och klimat påverkar hur länge betong håller. Stockholm är en kuststad, som dessutom har blöta och bistra vintrar. Det gör att betong har en kortare livslängd i Stockholm än på många andra platser.

Byggnader på öar och skär kräver särskild betonghåltagning

Det är inte bara vädret i Stockholm som påverkar hur bra betong håller i längden. Staden är också byggd i en skärgård. Underlaget är minst sagt skiftande i Stockholm. En del hus är byggda i branta lutningar, på smala gator och en del hus ligger på sandmark eller djup lera medan andra hus ligger direkt på berget.

Betonghåltagning kräver med andra ord specialister i Stockholm. Innan du låter borra i betongen är det dessutom viktigt att göra en bedömning som tar hänsyn till alla faktorer som påverkar betongen på just den plats där den är lagd. Konsekvenserna kan vara minst sagt tråkiga om man gör något förhastat.

7 Jun 2023

Välkommen

Här kommer du att kunna läsa intressanta artiklar om allt från takläggning till badrumsrenovering.

Skribenterna i bloggen har alla lång erfarenhet av byggbranschen och brinner för att förklara hur man kan genomföra till synes komplicerade arbeten på bästa vis.

Vår föhoppning är att du kommer spara både tid och pengar genom att läsa vår blogg. Mycket nöje (och nytta)!