Byggnadsställningar ger säkrare jobb

Att renovera är roligt och det är något som också är väldigt tilltalande för privatpersoner. Kort och gott; kan man se tillbaka på ett projekt som man på egen hand har slutfört – från start till mål – så känner man sig också väldigt stolt; det ger ett självförtroende som få andra saker har potential att göra. Detta även oavsett vad saken gäller – att måla om en vägg, att byta ett tak eller att byta ett golv skänker samma tillfredsställande känsla.

Det som dock oroar i alla desa projekt är den bristande säkerhet som privatpersoner har. Ser man till ett större bygge med professionella yrkesmän närvarande så ”övervakas” de av ombud som har mandat att stänga hela byggnationen om någon säkerhetsförordning bryts. Kort sagt; man får inte ens gå ut på ett tak utan linor, man målar inte utan byggnadsställningar och finns det inte exempelvis nödutgångar så kommer inte bygget att återupptas förrän sådana finns.

Här finns mycket att lära och om vi ska ge ett exempel på detta så kan vi säga att du ska renovera  tak på ditt hus i till exempel Stockholm. Du har köpt allt du behöver och du har viss vana av liknande projekt. Allt material är på plats på taket och det är således bara att sätta igång.

Säkerhet? Du har ju vana av att reparera tak och dessutom så är ditt hus i Stockholm inte så himla högt. Du tar dig lätt upp med hjälp av en stege och byggnadsställningar kostar en massa extra att hyra. Det är lätt att falla in i de tankarna och det är tyvärr också något som många fått betala ett högt pris för.

Hyr byggnadsställningar på ett tidigt stadium

Byggnadsställningar i Stockholm finns att hyra och de ska användas vid projekt som din takreparation. Ett fall – hur lågt huset än må vara – kan innebära livsfara och dessutom så kommer byggnadsställningar att underlätta för dig.

 Kostnaden? Ja, det kan vara dyrt att hyra byggnadsställningar – men det är ett pris man själv kan påverka genom att vara ute i god tid. Kort och gott: det finns inga ursäkter för att inte vidta nödvändiga säkerhetsåtgärder då man som privatperson ska renovera. Annars kommer man bittert att ångra sig om olyckan väl är framme.

4 May 2016

Välkommen

Här kommer du att kunna läsa intressanta artiklar om allt från takläggning till badrumsrenovering.

Skribenterna i bloggen har alla lång erfarenhet av byggbranschen och brinner för att förklara hur man kan genomföra till synes komplicerade arbeten på bästa vis.

Vår föhoppning är att du kommer spara både tid och pengar genom att läsa vår blogg. Mycket nöje (och nytta)!