Brandtätning räddar liv i Stockholm

Det finns många faktorer som är viktiga under bygget av en hyresfastighet. Konstruktionen måste vara stabil och ha utrymningsvägar. Brandtätning är också en viktig del i husen i Stockholm.

Erik hade gjort en spännande affär som han inte riktigt visste hur den skulle utveckla sig. Han hade köpt ett hyreshus som stått tomt en tid på grund av att det inte gått igenom besiktningen. Nu skulle han vara tvungen att från början gå igenom alla detaljer. Oavsett om det handlade om rör och el eller den befintliga brandsäkerheten i fastigheten.

Erik hade inte bråttom och tyckte om den stora utmaningen som låg framför honom. Det fick ta den tid det tog. Det viktigaste var att framtida hyresgäster kunde sova tryggt.

Stockholm säker brandtätning

Erik kontaktade ett brandskyddsföretag i Stockholm som hade gott renommé och bad dem komma för att ta en titt. Det fanns som han befarat en hel del att göra.

Han fick veta att de behövde göra brandtätning i hela fastigheten. Anledningen till att man gjorde det, var att dela upp huset i olika enheter så att elden inte kunde ta sig från den ena till den andra, utan att det krävdes tid för att penetrera brandtätningar. Men inte bara det. Den skyddar dessutom ventilations- och kabelstråk. Vilket förhindrar elbrand.

Med dessa åtgärder blir det lättare att vid en brand släcka elden snabbare då den sprids långsammare. Något som i många fall kan rädda livet på de boende i fastigheten och även göra att brandmännen kan arbeta på ett tryggt och säkert sätt. Läs mer om brandtätning på den här hemsidan: brandtätningstockholm.se

19 Mar 2022

Välkommen

Här kommer du att kunna läsa intressanta artiklar om allt från takläggning till badrumsrenovering.

Skribenterna i bloggen har alla lång erfarenhet av byggbranschen och brinner för att förklara hur man kan genomföra till synes komplicerade arbeten på bästa vis.

Vår föhoppning är att du kommer spara både tid och pengar genom att läsa vår blogg. Mycket nöje (och nytta)!