Betonghåltagning vid nybyggnation i Uppsala

En betonghåltagning är en åtgärd som oftast används på äldre hus i Uppsala. Men ibland kan det vara en planerad håltagning som sker även på nybyggda hus.

Även om du äger ett stenhus i Uppsala så kan det vara mycket ovanligt att kontakta en firma inom betonghåltagning. Det är en åtgärd som endast sker om du behöver nya, eller större, hål i din fasad eller invändiga stenväggar, golv och tak.

Men när det handlar om större fastigheter i betong, så är det mer regel än undantag att en firma inom betonghåltagning ingår i projektet vid någon tidpunkt. Det är hus som ofta byggs av färdiga betongelement. Eller där man bygger formar och gjuter på plats. Båda är byggnadssätt där man vill arbeta med hela block utan att göra eventuella mindre hål för exempelvis rördragningar.

Planerad betonghåltagning av ny fastighet

I stora, nya fastigheter finns det oftast inplanerat betonghåltagning när stommen är på plats. Det kan vara en håltagning som sker för att dra rör till el, sprinkler, vatten och avlopp. Men det kan också vara större hål till hissar, fönster och dörrar. Åtgärder som ändå kan vara mer kostnadseffektiva att göra i efterhand.

Vid byggnationen av exempelvis ett sjukhus, bibliotek eller köpcentrum är det många yrkesgrupper som ska utföra sina jobb efter varandra. Därför är det viktigt att boka in ett företag inom betonghåltagning i Uppsala i god tid. Något som ofta sker innan huset ens har kommit längre än grundläggning, eller tidigare än så.

Mer om betonghåltagning på denna sida: betonghåltagninguppsala.se

6 May 2023

Välkommen

Här kommer du att kunna läsa intressanta artiklar om allt från takläggning till badrumsrenovering.

Skribenterna i bloggen har alla lång erfarenhet av byggbranschen och brinner för att förklara hur man kan genomföra till synes komplicerade arbeten på bästa vis.

Vår föhoppning är att du kommer spara både tid och pengar genom att läsa vår blogg. Mycket nöje (och nytta)!