Behöver du isolering i Karlstad?

Är det så att du håller på och bygger hus i Karlstad, eller renoverar huset i Karlstad. Då kanske du behöver isolera huset och letar efter isolering i Karlstad? Att isolera huset är alltid bra då man på så sätt investerar i huset som ökar i värde när man ser till att husets isolering blir ännu bättre.

Beroende på vilket slags hus och vilken slags isolering som man behöver kan man behöva utföra isoleringen på olika sätt. Dels kan man lägga in isoleringen i skivor och sedan bygga in materialet i rutor på tak, väggar eller golv. Sedan bygger man på med isoleringsskivor ovanpå. På så sätt bygger man in luft mellan isoleringsmaterialet och själva väggen, taket eller golvet.

Spraya med isoleringsspray

Man kan även använda en särskild isoleringsspray, som man adderar på isoleringen. På så sätt får man en väldigt tät isolering även på ställen som kan vara svår att komma åt. Man får en tunn isolering med en isoleringsspray. Och med sprayen behöver man inte addera lister eller bygga in med luft. Dock så är det bättre att alltid isolera med luft, för att huset behöver "andas" precis som vi människor och att bygga med riktiga luftspalter är alltid bra för hållbarheten. Men vill man ha en tunn isolering så kan man alltså få det med en isoleringsspray.

Sänk uppvärmningskostnaderna

Oftast är det energibesparingar som är orsaken till att man vill isolera sitt hus mer. Dessutom får man ett bättre inomhusklimat när man inte behöver bo i dragiga hus, och heller inte behöver elda för kråkorna. Har man till exempel kaminer eller spisar som har öppna rökgångar så förlorar man otroligt stora mängder värme som går rakt upp i rök, så att säga. Kan man istället isolera rökgångarna så att de leds ut genom taket men med isolerade gångar så förhindrar man värmen från att gå till spillo. På samma sätt måste man isolera fönster, ventiler och dörrar.

Isolera till passiva hus

Vill man kan man även isolera så pass mycket att man får ett passivt hus. Det innebär att man i så fall inte behöver mer värme än den som man får via varmvattnet och de värmekällor som vi använder för matlagning. Men vill man ha ett passigt hus innebär att det är svårt att uppnå detta i stora hus. Än så länge kan man endast uppnå detta i mindre hus.

19 Apr 2020

Välkommen

Här kommer du att kunna läsa intressanta artiklar om allt från takläggning till badrumsrenovering.

Skribenterna i bloggen har alla lång erfarenhet av byggbranschen och brinner för att förklara hur man kan genomföra till synes komplicerade arbeten på bästa vis.

Vår föhoppning är att du kommer spara både tid och pengar genom att läsa vår blogg. Mycket nöje (och nytta)!