Behöver du en målare i Stockholm?

När man behöver en målare i Stockholm kan man börja med att googla och använda sökorden "målare" och "Stockholm", eller byta ut "Stockholm" mot "Stenungsund" eller den ort där man råkar behöva få tag i en målare. När man sedan får några sådana förslag på en målare som arbetar i Stockholm, Stenungsund eller i Göteborg, så är det sedan bara att ta kontakt och fråga om offert och referenser.

Det finns minst 4.500 hantverkare som antagligen kan måla om, men är alla de 4.500 hantverkarna verkligen noggranna när de arbetar? Lyssnar de på dig som kund? Kommer de när de har sagt att de ska komma? Antagligen inte. Målare är väl som folk i allmänhet; vissa är noggranna och håller tider, andra gör det inte. Så då vill man ju ha tag i en målare som både är noggrann och som är pålitlig, eller hur? Därför bör man alltid följa upp de referenser som man får när man frågar efter dem. Bara så kan man välja den som är bäst lämpad för upppgiften.

Välj miljömedvetna målare

Det är ju så viktigt att vi alla agerar miljömedvetet. Vi behöver alla tänka igenom hur vi lever våra liv, och vilka konsekvenserna det blir av det slags liv som vi lever. Om vårt avtryck på jorden och de resurser som vi använder blir negativa och för stort, är det dags att agera annorlunda. Därför bör man ju alltid anlita hantverkare som är medvetna om detta och som är villig att göra något åt det. Man kan välja målarfärg som inte förstör vår natur. Det finns till exempel linoljefärg, som man kan blanda till själv och som ingår i kretsloppet. Linoljefärger, till exempel, innehåller inga kemikalier, inga plaster som inte tas upp av naturen. Allt i linoljefärg går tillbaka till naturen och belastar den inte, som plastfärger gör.

Välj målare som är kommunikativ

Många har varit med om hantverkare som säger att de ska komma en viss tid och som aldrig dyker upp. Som kund har man aldrig vetat när de slutligen dyker upp. Men har man turen hittar man hantverkare som kan kommunicera och tala om att de antingen är sena eller tidiga, så hittar man en hantverkare som är kommunikativ kan man skatta sig lycklig. Hittar man då en målare som gör varje arbete noggrant och lägger ner sin prestige i det de gör, då kan man känna sig lycklig över en hantverkare som tycker att varje arbete är viktigt.

15 Oct 2019

Välkommen

Här kommer du att kunna läsa intressanta artiklar om allt från takläggning till badrumsrenovering.

Skribenterna i bloggen har alla lång erfarenhet av byggbranschen och brinner för att förklara hur man kan genomföra till synes komplicerade arbeten på bästa vis.

Vår föhoppning är att du kommer spara både tid och pengar genom att läsa vår blogg. Mycket nöje (och nytta)!