Behåll säkerheten i ditt hus med säkra garageportar

Man brukar säga att ett hus inte är säkrare än sin svagaste punkt. Många husägare är oroliga över säkerheten i sitt hus. Det gäller i synnhet i storstäder som Göteborg, Malmö och Stockholm, där inbrott är vanligare än på andra platser. De flesta inbrottstjuvar tar sig oftast in genom fönster eller svaga dörrar. En sådan svag dörr kan vara din altandörr. Den är särskilt utsatt eftersom en altandörren ofta sitter på husets baksida, som vätter mot trädgården.

Många vill ha insynsskydd och placerar sin svagaste punkt där tjuven kan arbeta med altandörren i lugn och ro. De tänker inte på att många altandörrar har fönster som lätt kan splittras. Har de väl fått sönder fönstret är det lätt för dem att få tag i dörrhandtaget och ta sig in den vägen.

Garageportar som är säkra

En annan svag punkt brukar vara garaget. I synnerhet om garaget har en dörr som leder in i huset direkt från garaget. Många garageportar är alldeles för svaga för att hålla mot en kofot. Har väl inbrottstjuvarna tagit sig in i garaget kan du även där abreta ostört med att bryta upp dörren in till huset. Så varför inte skaffa garageportar som hindrar inbrottstjuvarna och som levereras av ett säkerhetsföretag?

Finns garageportar av stål

Det är materialet och konstruktionen på garageportarna som avgör om de är säkra för ditt hus eller inte. Det finns garageportar byggda i stål som inte bryts upp med mindre än att de möter en ångvält. De portarna är så pass stadiga och öppnas endast av en elektrisk motor som får dem att öppna sig med rätt kod. Har du automatiska garageportar slipper du dessutom springa in och ut bara för att öppna och stänga dem. Du styr deras funktion med en fjärrkontroll eller med din mobil.

Garageportar som håller kallt väder ute

Andra viktiga aspekter med garageportar är att de håller ute den kalla luften. Särskilt i Göteborg är luften synnerligen rå och kall. Den råa luften kommer med vindar från Atlanten rakt in i våra hem i Göteborg. Har man då en bil som står ute dygnet runt riskerar den att rosta sönder innan vi hinner säga flaska. Då vill man helst ha ett garage för bilen och garageportar som håller ute den råa och kalla luften.

Välj ett säkerhetsföretag som arbetar med säkerhet mot inbrott när du väljer garageportar i Göteborg. Läs mer om garageportar i Göteborg på: http://www.garageportargöteborg.se.

20 Jun 2018

Välkommen

Här kommer du att kunna läsa intressanta artiklar om allt från takläggning till badrumsrenovering.

Skribenterna i bloggen har alla lång erfarenhet av byggbranschen och brinner för att förklara hur man kan genomföra till synes komplicerade arbeten på bästa vis.

Vår föhoppning är att du kommer spara både tid och pengar genom att läsa vår blogg. Mycket nöje (och nytta)!