Asfaltering av garageuppfarten i Stockholm

Funderar ni på att asfaltera garageuppfarten? Eller drömmer ni om en alldeles egen basketplan hemma? Det finns företag som erbjuder asfaltering i Stockholm även för privatpersoner.

Det finns flera fördelar med att lägga asfalt på garageuppfarten. Dels är det ett relativt billigt material att lägga jämfört med många andra, och det är också underhållsfritt. Ytan blir också jämn och fin, men med en bra avrinning av regn- och smältvatten. Men för att det ska bli så här bra måste man anlita en professionell asfaltläggare. Detta eftersom våra växlande årstider med låga temperaturer vintertid och hetta under sommaren, kräver särskild kunskap. Genom att anlita ett företag som är specialiserade på asfaltering i Stockholm får man en asfalterad garageuppfart utan problem och som håller riktigt länge.

Markarbetet är jätteviktigt vid asfaltering

All asfaltering kräver ett noga förarbete för att inte få problem med sättningar och andra skador i asfalten. Detta betyder också att det inte får vara minusgrader och fruset när man utför markarbetet. Först måste man ta bort eventuell matjord, växtlighet och sten, för att sedan lägga dränerande grus som också packas hårt för att bli riktigt stabilt. Finns det redan asfalt och man vill lägga ny kan man göra detta direkt ovanpå den gamla. Men vid en garageuppfart måste nivåskillnaden bli rätt annars kan det bli svårt att stänga en eventuell garageport. Därför tar man ändå oftast bort den gamla asfalten innan man lägger ny. En garageuppfart rymmer ofta inte en stor asfaltmaskin och därför måste man oftast lägga asfalten för hand.

26 Oct 2021

Välkommen

Här kommer du att kunna läsa intressanta artiklar om allt från takläggning till badrumsrenovering.

Skribenterna i bloggen har alla lång erfarenhet av byggbranschen och brinner för att förklara hur man kan genomföra till synes komplicerade arbeten på bästa vis.

Vår föhoppning är att du kommer spara både tid och pengar genom att läsa vår blogg. Mycket nöje (och nytta)!