Är "vaktmästare" ett tråkigt yrke?

En del har minnen av någon som arbetade i ens skola när man var liten. Det kanske var en man som befann sig i medelåldern, gick omkring i arbetskläder hela dagarna med skruvmejsel i handen och beredd att hjälpa till med allt från stolar som gått sönder till att få en projektor att fungera i klassrummet. Det var en man som (vi tror) passade på att spika upp lister där det behövde och som plockade ihop bänkar som stod i vägen för nya aktiviteter i skolan. De flesta offentliga byggnader behöver en sån där person som finns till hands i verksamheten och som har ansvaret för allt inte faller ihop som ett korthus. Ibland kan man behöva genomföra större renoveringar i offentliga byggnader.

En del tror inte att de gör något riktigt arbete

Det finns ofta en och annan som inte inser vilket viktigt arbete dessa som tar ansvar för fastigheterna gör varje dag. För sanningen är den att det alltid behövs någon som tar ansvar för det som händer. Om man till exempel är en skola, och behöver olika tjänster som tar hand om renoveringar, datoruppdateringar, städning, möblering – men inte vill ha en person som är där varje dag, kan man i stället köpa in den typen av tjäsnter i stället. Man får samma tjänster som en vaktmästare skulle utföra, men får in olika typer av tjänster som har med fastighetsförvaltning at göra. 

Snöskottning på vintern och ekonomisk administration

Ser man då att man kommer att behöva rejäl snöskottning på vintern, men på våren och sommaren kanske behöver ekonomisk administration resten av året kan man alltså vända sig till ett och samma företag. Det är sällan som en och samma person både klarar av att skotta snö och arbeta med ekonomisk bokföring och som ekonomisk konsult i ett styrelsearbete. Men de stora variationerna av tjänster kan man anlita om man bestämmer sig för att köpa in de tjänsterna i stället för att anställa en person som inte har de olika strängarna på sin lyra.

Man betalar bara för de tjänster man köper in

Då slipper man det ekonomiska ansvaret att anställa en person. Man behöver inte betala löner och arbetstgivaravgifter, sjukersättningar och pensioner. Man betalar endast för det man bestämmer sig för att köpa in. Då kan man alltid dra av kostnaden i verksamheten i stället för att utöka antalet anställda. Det blir bättre för den egna verksamheten och organisationen. Läs mer på http://www.fastighetsförvaltare.net.

20 Jul 2018

Välkommen

Här kommer du att kunna läsa intressanta artiklar om allt från takläggning till badrumsrenovering.

Skribenterna i bloggen har alla lång erfarenhet av byggbranschen och brinner för att förklara hur man kan genomföra till synes komplicerade arbeten på bästa vis.

Vår föhoppning är att du kommer spara både tid och pengar genom att läsa vår blogg. Mycket nöje (och nytta)!