Är ditt golv verkligen bortom räddning?

Om man frågar en golvläggare vilket det värsta misstag man kan gör ai sitt hem är så kommer denne förmodligen att svara att det är att riva ut sitt gamla golv och lägga in ett nytt. Med vissa förbehåll naturligtvis; ett golv har ingen evig livslängd och ibland så måste man genomföra ett byte till ett nytt. Men; i många fall så har inte golvet i fråga på något sätt tjänat ut sin rätt och där sker ett byte helt i onödan och till en väldigt hög kostnad.

Kort sagt: det går att rädda även ett slitet golv och detta genom att anlita en golvläggare för en golvslipning. Att ditt golv slits och ser gammalt ut innebär inte på något sätt att det är slut och måste ersättas.

Snyggt golv i lägenhet

Tvärtom, ett äldre golv blir väldigt mycket snyggare genom en golvslipning än vad ett nytt golv blir och här handlar det om patina. På samma sätt som vissa klädesplagg – skinn och mocka primärt – blir snyggare med åren och ju mer de används så blir även ett golv det. Dessutom så tar man i många fall tillvara på ett hantverk och bevarar en yrkestradition genom en golvslipning också.

Bor du i en våning som är belägen i en äldre fastighet och där golven är i originalskick – ja, då handlar det nästan om en ren styggelse att byta dessa utan att föst kontakta en golvläggare och se över möjligheten för en golvslipning.

Golvslipning före klickgolv

Klickgolv är en bov i dramat här. Att det blivit lättare för en privatperson att lägga in ett nytt golv har gjort att många valt den vägen och frågar du några av de som personer som gjorde det för några år sedan så kommer många att säga att de ångrar sitt beslut.

Varför? Jo, för att dessa golv inte är lika snygga och för att de inte håller samma klass. Visst, dagens klickgolv är bättre än de som först kom fram på marknaden – men de lämnar fortfarande mer att önska.

Genomför du en golvslipning i din våning så kommer denna förmodligen att ge dig ett mer hållbart golv än vad fallet är om du väljer att lägga in ett klickgolv. Dessutom till ett betydligt bättre pris; en golvslipning kostar inte så mycket pengar att genomföra.

1 Jun 2016

Välkommen

Här kommer du att kunna läsa intressanta artiklar om allt från takläggning till badrumsrenovering.

Skribenterna i bloggen har alla lång erfarenhet av byggbranschen och brinner för att förklara hur man kan genomföra till synes komplicerade arbeten på bästa vis.

Vår föhoppning är att du kommer spara både tid och pengar genom att läsa vår blogg. Mycket nöje (och nytta)!