Är det svårt att sätta plattor?

Det finns så många gör-det-själv-program i olika TV-tablåer. Det är snickare som visar hur man snickrar, lägger plattor, bygger hus och renoverar. Men det som man som tittare inte ser är alla snickare som arbetar bakom kameran. Det ser ju så enkelt ut när snickaren visar hur man gör, framför kameran. Men bakom kameran är det oftast någon annan snickare som arbetar. Det blir bra TV av det hela, men något missvisande helt enkelt. Vi är inte riktigt lika duktiga som de. Mes undantag, förstås. Det finns många riktigt duktiga lekmän som kan snickra.

Det är dock vissa saker som vi lekmän inte ska prova på. Ett är att dra elektricitet hur som helst. Det ska alltid till en elektriker för att dra ny el. Alla sladdar som går utanför väggarna kan vi själva dra, men elsladdar som ska dras innanför väggarna, ska en elektriker göra. Det andra är alla våtutrymmen. Dem ska vi helst inte befatta oss med överhuvudtaget.

Låt plattsättarena sköta våtutrymmets byggen

Skulle vi ändå vara sugna på det, så kan det vara försäkringsföretaget som ska ersätta för skador som uppkommer på grund av okunskap eller slarv i arbeten som har med våtutrymmen att göra. Skulle det bli fuktskador i badrummet och det kommer fram att man har gjort det själv, blir man tvungen att riva upp allt och göra om. Dessutom kan det ta ännu längre tid att göra om arbetet om fukten har fått fäste i ett badrum då allt måste torka innan man kan göra något annat.

Hur får man tag i bra plattsättare?

Ska man få tag i en duktig plattsättare ska man helst gå på referenser. Man kan ju alltid börja med att googla "plattsättare Täby" om det är är i Täby som man behöver en plattsättare. Annars skriver man in den ort där man bor, efter "plattsättare" när man googlar. Eller så frågar man släkt och vänner, grannar och bekanta. Men om de inte känner till någon bra plattsättare just i Täby så är det bara att googla. När man sedan får tag i kontaktuppgifter till en plattsättare är det bara att fråga efter offerter och referenser så att man kan välja den med bäst referenser. Det är faktiskt viktigare attt man får tag i en bra plattsättare än att man får tag i en billig sådan. En duktig plattsättare som kan sätta plattor rätt är guld värd. Läs mer om plattsättning i Täby på: plattsättaretäby.se.

29 Dec 2019

Välkommen

Här kommer du att kunna läsa intressanta artiklar om allt från takläggning till badrumsrenovering.

Skribenterna i bloggen har alla lång erfarenhet av byggbranschen och brinner för att förklara hur man kan genomföra till synes komplicerade arbeten på bästa vis.

Vår föhoppning är att du kommer spara både tid och pengar genom att läsa vår blogg. Mycket nöje (och nytta)!