Är det äntligen dags att renovera badrummet?

Nytt kakel och klinker till badrummet. Göra om helt med nya väggfasta möbler och inredning och en helt ny toalettstol? Vad behöver du i ditt nya badrum? Vad är praktiskt och vad är snyggt?

Äntligen är dagen kommen. Du har sparat ihop tillräckligt för att kunna genomföra badrumsrenoveringen du drömmer om. Har du varit på gång länge så har du troligen sökt inspiration och stilar och vet precis vad du vill ha? Eller har du inte hunnit tänka så långt? Kanske tycker du inte att du är bra på att tänka inredning. Som tur är finns mängder av personer som är experter på just badrumsrenovering - både hantverkare och inredningsdesigners. Kontakta en firma som gör badrum som totalentreprenad och börja därifrån. Jämför ett par offerter och få tips från vänner om firmor de rekommenderar.

Inredning och känsla

När du besöker ett företag som jobbar med badrumsrenoveringar har de ofta referensprojekt att visa upp så du kan välja och vraka mellan stilar, färger och material. Troligen har de även en utställning i sina lokaler där de helt enkelt har byggt upp några badrumsmiljöer så du kan känna in känslan - ta på kaklet, sitta på toalettstolen på prov osv. Vet du redan vad du vill så kan du be om tips som matchar din smak. Om inte så kan du rådfråga experterna. Kanske vill du koppla in en inredningsdesigner i projektet som hjälper dig att skapa harmoni och balans i ditt badrumsprojekt.

Genomförande av renoveringen

När du väl bestämt dig för en firma och ska dra igång projektet så vill du säkerställa att du har tillgång till dusch och toalett på en annan plats. Att renovera ett badrum från grunden kan nämligen ta ett par veckor. Först sker rivning av allt, ner till stommen. Kanske ska ni bila i golvet för att dra om eller byta gamla rör. Det är vid det tillfället du passar på att ändra placeringen på avloppen om du så önskar. Därefter byggs allt upp igen, steg för steg. I badrum är det extra noga med olika lager av våtrumsskydd och fuktspärrar. Allt för att du ska kunna känna dig trygg och säker och slippa vattenskador. När en grund är noggrant lagd kan du genom klinker och kakel skapa det badrum du så länge drömt om. Med material och färger bygger du upp känslan. Slutfixet gör du såklart själv med textilier och detaljer, kanske till och med levande ljus.

19 Nov 2020

Välkommen

Här kommer du att kunna läsa intressanta artiklar om allt från takläggning till badrumsrenovering.

Skribenterna i bloggen har alla lång erfarenhet av byggbranschen och brinner för att förklara hur man kan genomföra till synes komplicerade arbeten på bästa vis.

Vår föhoppning är att du kommer spara både tid och pengar genom att läsa vår blogg. Mycket nöje (och nytta)!