Använd gipsputs för ett perfekt resultat på dina väggar!

Är det dags att renovera och ni är i full gång med att välja tapeter och färg? Tänk då på att det inte bara är färg och mönster som är viktigt. Förarbetet är också en viktig del i att få fina väggar.

Hur kan man få de mest perfekta väggarna i rummet, med hjälp av olika medel och tekniker som används i renoveringen? Det är faktiskt inte så svårt som det låter. Man kan få till verkligt perfekta resultat om man innan tapetsering till exempel, använder sig av gipsputs. Genom att man använder gipsputs så förfinas slutresultatet på ett sätt som inte hade kunnat vara möjligt om man inte hade använt den metoden. Det här är något som många hantverkare kan och har koll på. De som arbetar med just målning och tapetsering om dagarna i sitt yrke kan det här och kan ge er väggar av perfektion.

Vad är gipsputs?

Gipsputs är ett ypperligt val att putsa upp antingen befintliga väggar med eller sådana som ska göras helt på nytt. Själva materialet är otroligt lätthanterat och behändigt att arbeta med. Man stryker på tunna lager av gipsputsen på den vägg som ska behandlas och sedan går det också bra att lägga extra lager på varandra om man behöver tjocka till väggen lite grann. Om man vill förhindra att det ska uppstå sprickor så är det gipsputs man ska använda sig utav. Själva materialet kommer ursprungligen från gipssten och är av den naturliga sortens material. Från stenen bryter man ned gips och maler det sedan till ett fint pulver. När det sedan ska till att putsas på något så blandar man enkelt pulvret med vatten tills den rätta konsistensen uppstår.

Kan jag använda gipsputs överallt?

Det är ett material som går att använda både på väggar men även på golvytor av exempelvis betong. Har huset många svängda hörn eller snedtak till exempel så fungerar just gipsputs allra bäst för de ändamålen. Det användningsområde som många tänker på när man pratar om gipsputs är nog antagligen för badrumsrenoveringar, där man putsar upp underlaget inför kakelläggning. Men den har som sagt många fler användningsområden än så och är perfekt för lite svåra och oåtkomliga ytor. Det är ett formbart material vilket även gör det lätthanterligt. Prata med er närmaste hantverkare för att se om de kan hjälpa er att putsa upp väggar eller golv vid er renovering.

14 Jul 2020

Välkommen

Här kommer du att kunna läsa intressanta artiklar om allt från takläggning till badrumsrenovering.

Skribenterna i bloggen har alla lång erfarenhet av byggbranschen och brinner för att förklara hur man kan genomföra till synes komplicerade arbeten på bästa vis.

Vår föhoppning är att du kommer spara både tid och pengar genom att läsa vår blogg. Mycket nöje (och nytta)!