Anlita en behörig elektriker

Det är få elarbeten som man får utföra själv, och det krävs även en elektriker för att installera spotlights i taket. Ändå är det många som gör detta själva, vilket inte sällan leder till brand.

Det krävs en certifierad elektriker till alla typer av elarbeten, små som stora. Vet man inte hur man på ett säkert sätt exempelvis byter glödlampa eller en trasig stickkontakt måste man anlita en elektriker även till detta. En elektriker i Stockholm arbetar med alla typer av elarbeten som exempelvis installation av elmätare, dimmer och strömbrytare, dragning av kablar, service och reparation av elradiatorer, luftvärmefläktar och mycket mer. Som privatperson har man rätt att nyttja rot-avdraget när man anlitar en elektriker, vilket innebär att halva arbetskostnaden kan dras av.

Att planera för nydragning av el

Vill man ha hjälp med att dra ny el i en utbyggnad eller i ett nytt hus kan det vara bra att först fundera över var man vill ha eluttagen och var man kommer att använda alla elektriska apparater. Rita en enkel skiss över de olika rummen, rita ut lampor, eluttag, musikanläggning, diskmaskin, tvättmaskin och så vidare. Skissen kommer sedan att underlätta kommunikationen med elektrikern. Inte sällan kommer också elektrikern med olika tips och förslag på saker och elektriska lösningar som man själv kanske inte har tänkt på. Ett bra sätt att hitta en skicklig och bra elektriker på kan vara genom att fråga vänner och familj om tips. Man kan även gå in på Elsäkerhetsverkets hemsida och där hitta behöriga elektriker.

10 Jul 2021

Välkommen

Här kommer du att kunna läsa intressanta artiklar om allt från takläggning till badrumsrenovering.

Skribenterna i bloggen har alla lång erfarenhet av byggbranschen och brinner för att förklara hur man kan genomföra till synes komplicerade arbeten på bästa vis.

Vår föhoppning är att du kommer spara både tid och pengar genom att läsa vår blogg. Mycket nöje (och nytta)!