Anlita en arkitekt för utbyggnad

Byggnation av hus är något som känns svårt för många. Men även om man är en hejare på hammare och spik så är det inte bara att slänga ihop ett hus eller tillbyggnad hur som helst utan en ritning.

Att anlita en byggfirma för att göra en utbyggnad kan låta som allt man behöver, men fast de är proffs och kanske byggt till hus många gånger så är det sällan de gör något i nybyggnation utan att ha ritningar. Det handlar inte om att de ska veta hur man bygger utan det handlar om att kunden ska vara säker på att resultatet blir det bästa möjliga och något som man önskat sig. En arkitekt kan ta det befintliga huset, plussa på önskemålen och på det viset kunna se hur man på bästa sätt kan komma till det önskade resultatet. Kanske bör utbyggnaden vara på en annan plats än man ursprungligen tänkt sig. Kanske kan man slå ut en vägg och på det viset få det man önskar med en mindre utbyggnad än man trott, eller så kommer det fungera så att man istället bygger in uteplatsen för att få den önskade ytan.

Vad en arkitekt gör

En arkitekt ritar inte bara ett hus eller en tillbyggnad. Man tar även i åtanke alla byggregler för ventilation, brandsäkerhet med mera. El, vs och övriga funktionella dragningar ritas också in. Hänsyn tas till bärighet, väderstreck, tomtens placering, närhet till grannar och så vidare. Om man anlitar någon för att göra en ritning för tillbyggnaden så kan man känna sig helt trygg med att det kommer bli den bästa möjliga planritningen och att alla regler kommer följas för ett godkänt och säkert boende. Man tar även hänsyn till vilken budget som finns, för att det ska vara genomförbart för kunden.

Lyxigt och speciellt

Arkitektritade hus låter lyxigt och speciellt, men det behöver inte alls vara dyrare att ta den hjälpen. Beroende på husets storlek och komplexitet, blir räkningen dyrare eller billigare, men den kostnaden kan man spara in genom smarta val i byggnationen eller att man gör vissa saker själv. Är det en enklare ritning för en mindre utbyggnad exempelvis, så kan notan landa endast på några tusenlappar. Och det är pengar man tjänar in på att den som bygger vet exakt vad som ska göras så att man inte ångrar sig när byggnationen är klar.

4 Mar 2020

Välkommen

Här kommer du att kunna läsa intressanta artiklar om allt från takläggning till badrumsrenovering.

Skribenterna i bloggen har alla lång erfarenhet av byggbranschen och brinner för att förklara hur man kan genomföra till synes komplicerade arbeten på bästa vis.

Vår föhoppning är att du kommer spara både tid och pengar genom att läsa vår blogg. Mycket nöje (och nytta)!